Věděli jste, že:
– čistě žitné chleby nemají výrazně tmavou barvu (žitná mouka je poměrně světlá, lehce našedlá). Výrazná tmavá barva, kterou znáte, je způsobena přírodním barvivem – praženým sladem. Takže podvod.
– po nákupu by se měl chléb zabalit do utěrky a dát do větrané chlebovky, aby si udržel svou kvalitu co nejdéle.
A teď si říkáte, že pečivo je nezdravé a způsobuje nám zdravotní komplikace (obsah lepku a mmj také sacharid, který způsobuje nadváhu) a proč vám to sem dávám…
JENŽE: chleba je tu s námi odpradávna a nikdy předtím se nevyskytovala alergie na lepek, byl denně součástí stolování a byl základem našeho jídelníčku. A protože jídla obecně bylo málo, lidé ho jedli střídmě a zkrátka netloustli.
Jen dnešní doba aka výroba dovolila přidávat aditiva (E431, E170, E415, E412, E150) a problém byl na světě.
Já ve svých jídelních plánech pro klienty pečivo nezakazuji, jen dávám tipy na obchody, kde je k dostání férové pečivo..
bread