Jak často jíte luštěniny? Máte je na talíři aspoň 2x týdně?
Jezte je často, jsou mega zdravé! Kromě vysokého obsahu bílkovin a vlákniny obsahují vápník, hořčík, draslík, železo atd. A abyste se nenechali odradit dlouhou přípravou, ideální je červená čočka, kterou stačí jen před úpravou propláchnout. Přidáním majoránky snížíte i nadýmání.
Tyhle placičky z červené čočky vás nadchnou:
2 dcl červené čočky
1 nasekaná červená cibule
2 stroužky česneku
2 středně velké brambory
1 mrkev
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička červené papriky
1 lžička majoránky
Sůl a pepř
Uvařte čočku, oloupejte brambory a spolu s mrkví nastrouhejte. Do mísy pak dejte spolu s vařenou čočkou, česnekem, cibulí, moukou a kořením a promíchejte. Pak udělejte malé placičky a smažte na řepkovém oleji. Můžete si je pak dát s rostlinnou majonézou.