Ráda dělám jídla pestrá a rychlá. Tudíž mezi mojí nejoblíbenější přípravu patří pečení, kam můžu všechno naházet do trouby a dělat si přitom doma jinou činnost jako třeba cvičit.

A tohle kuřátko na tymiánu právě trvá cca 1h a 20min.
Potřebujete:
1 kuře (nejlépe od farmáře)
pár malých brambor ve slupce
50 g másla (kvalitní taky od farmáře)
2 lžíce čerstvého tymiánu
himalájská sůl
pepř
2 snítky bobkového listu
1 hrnek bílého vína
citrónová šťáva
čerstvá řeřicha na servírování
Předehřejte troubu na 180 stupňů, pod kůži kuřete vetřete máslo spolu se solí, pepřem a tymiánem. Celé ho prostě promastěte. Do dutiny dejte bobkový list a citronovou šťávu. Nožky svažte režnou nití. Poházejte brambory po pekáči a pečte přes hoďku a pak jezte s řeřichou.