Kuře s chřestem

Květen je obdobím chřestu. Tak proč ho častěji nezařadit do našeho jídelníčku. Ale pozor, obsahuje vyšší hladinu purinu (látka, která zvyšuje hladinu kys.močové v těle), což nesvědčí lidem trpícím dnou. Ale pro zdravého člověka čítá spoustu výživových benefitů. Takže rychlý a výtečný pokrm jako na obrázku uděláte:
Kuřecí prsa 4 ks
Chřest dle libosti 🙂
Citrónová šťáva 1/3 hrnku
Oliv.olej na potření plechu
Sójová omáčka kvalitní 1 lžíce
Med 1/4 hrnku
Česnek a čerstvá nať petržele 1 stroužek a 2 lžíce
Sůl a pepř
Nejdřív dejte troubu na 200 stupňů a potřete plech oliv.olejem. Pak udělejte remuládu z medu, sój.omáčky, citr.šťávy, česneku, nasekané petržele, soli. Pomažte prsa 2/3 remulády a pečte 25 min. Pak vyjměte z trouby a přidejte chřest pomazaný ve zbytku omáčky a pak pečte, dokud to není hotové. Čas neudávám, ptž každá trouba peče jinak:)
Dobrou chuť!FB_IMG_1494682924171

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *